fbpx

Norra Cypern

Om norra Cypern

Norra Cypern är ett vackert semesterparadis i östra Medelhavet med kristallklart vatten, solvarma stränder och milsvida olivlundar. Här finns nationalparker med vilda åsnor och orörda vikar där havssköldpaddor lägger sina ägg.

Det solsäkra vädret med 340 soldagar om året är förstås en stor anledning till att norra Cypern är så omtyckt. Här kan man njuta av sol och bad året runt. Med sitt behagliga klimat har ön också blivit en självklar destination för den som ägnar sig åt utomhusaktiviteter som golf, cykling och vandring. Norra Cypern är välsignat av vacker natur och kan erbjuda flera utmärkta vandringsleder längs den långa bergskedjan som sträcker sig längs kusten. Uppe i bergen står också ruiner av antika korsriddarborgar kvar att beskåda för den som är intresserad av Cyperns rika historia.

Med den typiska karaktären av en stad vid Medelhavet är Kyrenia ett naturligt centrum för turismen på ön. Stadens ikoniska hamn är ett absolut måste att besöka. Här kan man strosa omkring på hamnpromenaden, beställa in nyfångad tonfisk eller klassisk meze på någon mysig restaurang, och njuta av den lätta brisen från Medelhavet.

Många som kommer hit som turister blir så förälskade i norra Cypern att de väljer att bosätta sig här helt eller delvis. Hög livskvalitet kombinerat med låga levnadskostnader gör detta till den perfekta platsen för livsnjutare.

Varför norra Cypern

– Behagligt klimat året runt med fyra härliga årstider
– Orörd kust, fantastiska bergskedjor och Medelhavets renaste vatten
– Gyllene sandstränder och natursköna badvikar
– En idealisk ö för naturälskare
– Ett växt- och djurliv med vilda orkidéer och unika fågelarter
– Ren luft och miljö
– En spännande historia med många antika platser att upptäcka
– Mycket låg kriminalitet – en av de säkraste platserna i världen
– Låga levnadskostnader och ett mycket fördelaktigt skattesystem
– Högteknologisk sjukvård utan väntetider
– Tandvård och ögonhälsa med förstklassig service till mycket bra priser
– 18-håls golfbana med internationell standard
– Kulinariska upplevelser med smaker från hela världen
– Endast fyra timmar bort från Sverige

Information

Ta sig hit

Flygplatsen på norra Cyperns heter Ercan Airport (ECN) och ligger utanför Nicosia. Hit flyger du med Turkish Airlines eller Pegasus Airlines via mellanlandning i Istanbul. Du kan också flyga till Larnaca eller Paphos på södra Cypern och boka taxitransfer till norra delen av ön.

Ta sig runt

Här finns många biluthyrningsföretag som hyr ut bilar i alla storlekar till bra priser. Viktigt att notera är att det är vänstertrafik på Cypern.

Valuta

Den officiella valutan är turkiska Lira. Det går oftast att betala med brittiska Pund, amerikanska Dollar och Euro men för att få den bästa kursen rekommenderar vi att använda sig av den lokala valutan. Kreditkort accepteras på de flesta ställen och uttagsautomater finns överallt. Fastigheter köps och säljs alltid i brittiska Pund.

Bildgalleri norra Cypern