fbpx

Spela golf året runt på norra Cypern

Det härliga Medelhavsklimatet är perfekt för golfspel på mästerskapsbanan Korinuem alla årets månader.

När man frågar golfare, oavsett vilken nivå dem spelar på, vad som är viktigast så är svaren man ofta får; banans utformning och skick, vädret, atmosfären och en bra restaurang att avsluta rundan på. Naturligtvis lite olika rangordnade men ungefär så brukar listan se ut. På Korineum Golf & Beach Resort på norra Cypern får du allt detta och mer där till. Men vi tar det från början.

I april 2007 hölls en Grand Opening när den vackert belägna 18-hålsbanan Korineum Golf & Beach Resort var redo för att ta emot sina första gäster. Sedan dess har spelare från hela världen vallfärdat hit året runt och banan har fått internationell mästerskapsstatus. Just det faktum att banan är öppen och håller en förstklassig standard hela året om har gjort att många som kommit hit på golfresa även valt att köpa ett utlandsboende här. Det har blivit en stor efterfrågan på golfnära boende och därför byggs det nu många nya bostadsområden längs kusten nära golfbanan.

Banan, som är 6 232 meter och par 72, är uppdelad på två niohålsslingor och passar alla åldrar och nivåer. En golfrunda på Korineum är en naturupplevelse i sig då banan ligger mjukt inbäddad mellan Femfingerbergen och Medelhavet med magisk utsikt åt alla håll. Oavsett vilket av hålen du befinner dig på så ser du här havet!

Utformningen av Korineums bana har en lite speciell historia då man varit tvungen att ta hänsyn till de fridlysta olivträden som finns här. Eftersom olivträden inte får flyttas på hur som helst har en spännande bandesign växt fram där vattenhinder såväl som sandbunkrar placerats utifrån var olivträden står.

De nio första hålen är en större utmaning i form av ett mer kuperat landskap medan de avslutande nio hålen har en betydligt jämnare terräng. Du kan hyra golfbil här och man erbjuder även elvagnar som ett mycket populärt alternativ.

Korineum Golf Academy har en vackert belägen driving range på området där du slår bollen med sikte på Medelhavet. Här finns även en korthålsbana samt greener för att finslipa såväl chipping- som puttningstekniken på.

Är du sugen på att uppdatera golfgarderoben eller utrustningen finns det en välsorterad Pro Shop här, bekvämt placerat vid Korineums 19:e hål – den populära restaurangen Carob där de flesta väljer att avsluta rundan med något att äta eller dricka. Här serveras såväl en storslagen buffé som à la carte. Året om kan du avnjuta restaurangens populära söndagsbrunch eller bara ta en kall öl eller en kopp kaffe på den stora uteserveringen som har utsikt över banan, bergen och havet.

Vi måste också nämna några ord om stranden då anläggningen faktiskt heter Korineum Golf & Beach Resort. Ett stenkast bort från den pampiga entréportalen till anläggningen, på andra sidan kustvägen, hittar du avfarten till Korineums egen strand. Vägen slingrar sig ner mot havet och väl där nere finner du såväl en härlig gräsmatta med solstolar och parasoller som en sandstrand med stenpir och badbrygga. Naturligtvis finns här också en liten mysig restaurang. Detta är ett perfekt ställe att ta ett bad på efter golfrundan, eller när sommarvärmen gör att golf känns som en allt för krävande aktivitet, unna dig en dag i solstolen och njut av Medelhavets klaraste vatten.

Söker du ett nytt och spännande resmål för din nästa golfresa, eller kanske kommit så långt att du redan landat i tanken på att köpa en bostad vid Medelhavet är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Vi kan hjälpa dig med boende redan idag eller på lite längre sikt. Golfnära, strandnära, centralt med nattliv, stor villa eller mindre lägenhet, nyproduktion eller ett hus att fixa med mellan golfrundorna. Oavsett hur dina drömmar ser ut antar vi utmaningen att förverkliga dem åt dig!

Telefon: 076 204 03 10
E-post: info@ncfastigheter.se

Du kan också höra av dig till oss genom kontaktformuläret.